Juridikpodden

Vi diskuterar ett nytt mål i HD (Byggnadsmålet) och ett ”mål” som inte ens nådde tingsrätten. Vi pratar dos och don’ts på arbetsmarknadsdagar. Och vilka avtalsrättsliga frågor uppstår med anledning av KD:s uppsägning av DÖ? Dessutom ett tips: Om du precis har blivit blåst i ett avtal av den som du ingått avtalet med, så är det ofta en ganska dålig idé att ingå ett nytt avtal med samma avtalspart (ping Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet ang. att KD hoppat av DÖ, men nu vill lägga fram en gemensam Alliansbudget). Dessutom: vad betyder nomenklatur? Vad betyder principlism (obs ingenting, Mårten har hittat på det)? Med vad jämför Mårten att torka sig i rumpan innan man skiter?

OCH VI HAR BLIVIT NOMINERADE TILL SVENSKA PODCASTPRISET. Rösta tidigt och ofta! http://www.daytona.se/podcastpriset/2015

Tack Lindahl, G&D, Delphi och Familjens Jurist!

Direct download: S06E04_-_2015-10-20_20.28.m4a
Category:general -- posted at: 4:18pm EDT

Migrationsrättens Beyoncé, Louise Dane, gästar Juridikpodden. Hur många är på flykt i världen? Hur många kommer till Europa? Vad betyder det att ”det saknas lagliga vägar in i EU”? Vad betyder asyl? Vad är kvotflyktingar? Håller EU på att stänga sina gränser? Kan EU stänga gränserna? Vad innebär Dublinförordningen? Är det smart att hålla sig gömd i 6 månader? (OBS NEJ, sluta sprida den myten hälsar Louise). Hatar Mårten Lichstenstein? Vad är människosmuggling? Om man hjälper någon av humanitär hänsyn kan det vara ok, vad innebär det? (Rättsfallet som Louise går igenom: NJA 2009 s. 424). Vad är transportöransvaret? ALLT DET PRATAR VI OM! OCH MER!!!

TACK gulliga sponsorer Lindahl, Familjens Jurist, G&D och Delphi. Och! Tack Louise <3

Direct download: S06E03_-_2015-10-05_22.07.m4a
Category:general -- posted at: 4:27pm EDT

1